Making Stumps And Pitch Ads

Discussion in 'Cricket 2004 Downloads' started by barmyarmy, Apr 7, 2004.

  1. barmyarmy Retired Administrator

    barmyarmy
    Joined:
    Mar 12, 2003
    National Team:
    England
    Domestic Team:
    Scotland and Surrey
    Location:
    Edinburgh
    The dimensions are as follows:

    Stumps 128*256
    Pitch Ads 512*256

    These need to be formatted in exactly the same way as the Kits.
    256 colour bmp and flipped vertically
     
  2. sumoNYR88 Guest

    thanks for the dimensions.....


    the wave of stumps and pitch ads should be coming in now...... :D
     
  3. vibs89 School Cricketer

    vibs89
    Joined:
    May 5, 2004
    National Team:
    India
    Domestic Team:
    Mumbai
    Location:
    New Jersey, USA
    I jus want to kno how u make stumps i mean i kno how to make it but i don't where i get the stumps pics so i'll able to make it
     
  4. wickettaker School Cricketer

    Joined:
    Oct 17, 2004
    How do u make stumps? and for some reason my pitch ads dont appear on the field
     
  5. jacky1810 School Cricketer

    Joined:
    Nov 16, 2004
    i m not able to do that pls guide me
     
  6. indiancricketer International Coach

    indiancricketer
    Joined:
    Sep 8, 2004
    National Team:
    India
    Domestic Team:
    Mississauga ramblers
    Location:
    नई देहली,ईऩङीय (New Delhi, India)
    How do u make stumps? and for some reason my pitch ads dont appear on the
    fieldCheck

    your cricket 2004 settings go to config cricket 2004 and check off
    pitch mat on and when u play the game it will show it
     
  7. holmie Club Cricketer

    Joined:
    Jan 22, 2005
    how do i make pitch ads. i know the dimension but how do i make it transparent and save it as a .bmp
     
  8. barmyarmy Retired Administrator

    barmyarmy
    Joined:
    Mar 12, 2003
    National Team:
    England
    Domestic Team:
    Scotland and Surrey
    Location:
    Edinburgh
    Save as bmp with any good graphics program. GI3 has instructions in the readme for making it transparant but essentially it involves putting a layer of a completely different colour around the outside of the ad.
     
  9. holmie Club Cricketer

    Joined:
    Jan 22, 2005
    k. what do i have to do to make it transparent? i try to make alpha layers but the image ends up being a psd and when i save it as .bmp, GI says that the file types arent the same. and then i try to paste the image on an already made ad but then it works but it says that the width isnt the same. can you just tell me step by step. im using adobe cs.
     
    Last edited: Apr 10, 2005
  10. Prakash Executive member

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Location:
    India
    For making transparent bitmaps please look into the GI3 help file, I spent couple of hours writing it :brickwall
     
  11. holmie Club Cricketer

    Joined:
    Jan 22, 2005
    i sereously need help and dont get all the tutorials thats why im asking you guys so can you give me a step by step guide.im using adobe cs. if you can please post pics on all the steps.
     
  12. barmyarmy Retired Administrator

    barmyarmy
    Joined:
    Mar 12, 2003
    National Team:
    England
    Domestic Team:
    Scotland and Surrey
    Location:
    Edinburgh
    In photoshop save it as a regular 256 colour bmp. Don't do anything to the transparancy. You format that with the 'format pallate' option in GI3.
     
  13. nik International Cricketer

    nik
    Joined:
    May 1, 2004
    National Team:
    India
    Domestic Team:
    I.C.C Supersoakers
    Location:
    Hyderabad, A.P, India
    mate, if you can't make it just get some off the forum and downloads center!!
     
  14. holmie Club Cricketer

    Joined:
    Jan 22, 2005
    no, i wanna make some for the planetcricket download center

    ok. thank you guys
     
  15. holmie Club Cricketer

    Joined:
    Jan 22, 2005
    i have made to pitch ads but they are both color less as in black and white but when i try to make color ones like ones that have red,green, and blue the whole pic gets all dull. can you please tell me the solution. i have done it before but forgot.
     

Share This Page